Back to top

1.863 hectàrees amb acord de custòdia

Ja són 23 les finques agràries de Menorca que han signat un acord de custòdia amb el GOB. Juntes, sumen un total de 1863 hectàrees que estan gestionades sota unes pràctiques agràries respectuoses amb el medi ambient.

El passat dimecres, es va fer la trobada anual de propietaris i pagesos de finques amb acord de custòdia i els voluntaris/es del projecte. Durant l'acte es va fer un repàs de les diferents activitats que s'han realitzat al llarg d'aquest any en el marc del projecte Cultivant Sinergies, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i FEADER i amb la col·laboració del Consell Insular i l'Obra Social de Sa Nostra.

La promoció dels productes derivats de finques amb acord de custòdia ha estat una de les línies estratègiques del projecte, posant en marxa la campanya “Un paisatge que alimenta” amb una exposició itinerant, un vídeo promocional i un espot publicitari que ha passat pel cinema a Maó i Ciutadella. Tastets i la participació a fires i mercats han apropat els productes de custòdia a la societat.

També s'han realitzat una sèrie de d'actuacions directes a les finques, per tal d'ajudar-les en la gestió agrària i en la millora de certs aspectes ambientals, com la fauna i la flora. A més, durant aquest any s'ha dut a terme un inventari ambiental a nou llocs, el qual va ser explicat pels tècnics que l'han elaborat de l'OBSAM, la SOM i el grup de botànica del GOB.

L'exemple d'aquestes finques amb acord de custòdia demostren que és possible l'equilibri entre l'activitat agrària i la conservació dels valors naturals i, a la vegada, ajuda a fer-la més viable, amb el valor afegit dels productes que se'n deriven i la seva comercialització diferenciada.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.