Back to top

16.500 persones donen suport a la ILP

Obres al parc aquàtic de Sant Lluís
Obres a la carretera general, entrada de l'Argentina

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per fer front a les amenaces ambientals de les Balears ha trobat suficient suport social amb 16.500 firmes que són avui presentades al Parlament. La proposta de Llei haurà de ser debatuda en els pròxims mesos.

La fórmula d'ILP és el sistema que preveu la legislació vigent per tal que la ciutadania pugui presentar directament una proposta de llei. A Balears calen un mínim de 10.000 firmes de persones adultes i votants a l'arxipèlag. La xifra s'ha superat en més d'un 50%.

Pel cas de Menorca, la proposta incideix especialment en problemàtiques com les ampliacions de carreteres, la pressió urbanística en rústic o les prospeccions petrolíferes, però també aborda coses que ara mateix estan afectant a les altres illes, com pugui ser la importació de residus per cremar a la incineradora de Mallorca.

El sistema de recollida de signatures per donar suport a una ILP està molt pautat. No es pot fer per internet, ni es poden fer fotocòpies de fulls en paper. Només són vàlides les firmes plasmades sobre paper timbrat i numerat pel Parlament. Malgrat això, moltes persones s'han mobilitzat per fer-ho possible.

A Menorca s'han fet sis xerrades explicatives, a més de participar en diversos actes públics. El GOB agraeix la col·laboració de les moltes persones que han participat en la campanya que han fet possible aquesta actuació participada.

 

Comentaris

ILP

Sa veu del poble comença a sentir se com un TRO a ses institucions. És el moment del canvi de la democràcia representativa cap a la democràcia participativa. Enhorabona els que hi heu fet tan bona feina pel bé comú. Gràcies de tot cor, Compas

ILP

Bon dia Podria saber, quantes d'aquestes signatures vam ser recollides a la nostra illa? Gràcies

ILP

Hola Maria Antònia. De Menorca estimam que es van aportar unes 3000 signatures.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.