Back to top

1388 animals atesos al Centre de Recuperació de Fauna durant 2022

Xòric petit en tractament
Centre de Recuperació dins les Pedreres de s'Hostal
Àguila peixatera recuperant-se

El GOB presenta la memòria anual de 2022 del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca. Durant aquest any s’han gestionat 1388 animals, de 81 espècies diferents. L'han visitat 1.800 persones, entre alumnes de 13 centres educatius, assistents als tallers en família i altres visites en general. Adjuntem el document en aquesta nota.

La majoria dels animals que ingressen als centres de recuperació ho fan a causa d'impactes deguts a l'activitat humana: carreteres, línies elèctriques, col·lisions amb grans vidrieres, agressivitat del medi urbà, introducció d'espècies invasores... La seva finalitat és intentar disminuir les conseqüències negatives de la nostra activitat, recollint i intentant recuperar el màxim d'animals, però també és bàsica l'educació ambiental. Difondre quins són aquests impactes i les seves conseqüències sobre la fauna és també un objectiu principal. La informació que recollim serveix per fer propostes d'actuació per reduir les causes d'ingrés.

Les tortugues de terra, amb 652 entrades, són amb diferència l’espècie més assistida. La majoria d’elles provenien de captivitat, però ben prou també d’accidents (175). Pel que fa a la resta d’espècies, la principal causa d'ingrés són polls d'ocells que crien al medi urbà i que han caigut del niu o han estat abandonats. La majoria d'aquestes cries són de vinjola i de pardal, però també de mussol, xòric, tord negre, verderol... Molts d’ingressos es deuen a col·lisions, sobretot a carreteres(47).  Aquí qui pateix més són les tortugues, eriçons, mussols, xòrics i òlibes. Destacaríem també les col·lisions d’ocells amb grans vidrieres (10). Quan volen ràpid no les detecten i es provoquen accidents greus.

Les línies elèctriques també ocasionen repetidament accidents, per col·lisions o per electrocucions. Hi ha hagut 35 entrades per electrocució. Els afectats solen ser ocells de mida gran, com corbs, rapinyaires i gavines. Altres causes d'ingrés són les restes abandonades a la mar d'armades de fil de pescar, cordes i plàstics, que afecten les gavines i especialment les tortugues marines. Els atacs de cans i moixos a espècies silvestres són la causa de 19 ingressos. També destaca, amb altres 19 casos, la caiguda d'aus dins safaretjos, preocupant sobretot per les baixes que causa a rapinyaires. Es pot reduir aquesta causa posant una rampa o una plataforma surant on els animals que hi caiguin accidentalment es puguin enfilar.

Les espècies exòtiques invasores són un problema per a la fauna silvestre. Destaca el cas de la tortuga d'aigua de Florida que degut a que s'han alliberat exemplars està establerta a diferents zones humides de Menorca. Actualment, la llei prohibeix tenir aquestes tortugues, i el Centre de Recuperació és on la gent que en tengui les hauria d'entregar, i mai alliberar-les. Durant 2022 hem rebut 28 tortugues exòtiques.

El Centre de Recuperació de Menorca pot realitzar la seva feina gràcies a la col·laboració de molta gent i entitats. Està gestionat pel GOB gràcies a un conveni de col·laboració amb el Consorci de Fauna de les Illes Balears (COFIB). És bàsica també la col·laboració de la Fundació Lithica, que ens cedeix l’espai, la clínica veterinària de Jaume Pons, el Consell Insular de Menorca, i els ajuntaments de Ciutadella, Maó, Es Mercadal, Ferreries, Sant Lluís i Es Castell. També agraïm la col·laboració de les policies locals, dels Agents de Medi Ambient i del SEPRONA.

Especial agraïment mereixen les persones que han contribuït al finançament apadrinant un animal o el Centre, i aquelles altres que ens han fet arribar animals accidentats perquè fossin assistits. També els comerços que ens han proporcionat alimentació. I, per descomptat, a tot l'equip de persones voluntàries, que són un element clau i sense el qual no podríem funcionar.


S'adjunta la memòria del passat any 2022 on es poden trobar tot tipus de detalls.

Comentaris

Queja

Buenos días Quiero poner una queja por el servicio recibido, hacen la recomendación de no dar atención a la fauna que se encuentre pero ni ustedes se preocupan por dar atención oportuna y ademas juegan con el tiempo de las personas al no dar la información precisa de horarios y atención. Encontramos un erizo enfermo llamamos para poderlo llevar al lugar, nos dicen que la persona que lo va a recibir llegaba en media hora y después de esta media hora dicen que no que en 1 hora más, después de esa hora nos dicen que no que hasta las 5:30 nos hicieron perder toda la tarde, sabiendo que podíamos haberlo llevado directamente donde si lo iban a atender cosa que tampoco explicaron. Cuando lo entregamos lo pusieron en una caja sin ningún tipo de cuidado y nunca fueron a buscarlo, por supuesto se murió, necesitaba atención inmediata cosa que ustedes no hicieron con su negligencia. Deben mejorar el servicio si uno como turista se preocupa por la fauna del lugar ustedes más ya que es la fauna de su isla.

Queja

Hola Yeraldine. Lamentamos no haber podido responder mejor ante la necesidad que ustedes tenían. Estamos en el momento álgido en la recogida de animales accidentados y crías extraviadas de nidos, y cada día hay que atender diversas llamadas. Siempre hay un porcentaje de esta fauna que presenta cuadros irreversibles y acaban muriendo, mientras que otros pueden ser recuperados y retornados a la naturaleza. Pero ello no es óbice para que se agradezca sinceramente el esfuerzo que hace la gente que, como hicieron ustedes, los recoge e intenta que tengan otra oportunidad. Reiteramos nuestras disculpas.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.